“El Cucut celebra la gran pasqua literària”, article publicat al Núvol

Article publicat al Núvol el 12 d’abril del 2019. Fes clic per veure l’article original

Llibreria CucutAmb la voluntat de reivindicar les llibreries com espai natural de trobada entre els autors i els seus lectors, la Llibreria El Cucut cita a tot apassionat per la lectura al Berenar Literari. Un espai de trobada distès i amable que s’ha convertit en l’esdeveniment cultural més important que se celebra a l’Empordà, amb més de cent autors. Un Berenar cultural que tindrà lloc el proper 18 d’abril a les 17:30, una trobada prèvia a la diada de Sant Jordi.

Fa nou anys, Martí Gironell, periodista i escriptor, va batejar el Berenar com a “extraordinari” posant de manifest la necessitat de la seva repetició. Aquestes paraules emeses per tot Catalunya van donar peu a la popularitat que, any rere any, el Berenar ha anat obtenint fins a convertir-se en l’acte que congrega més autors en una sola tarda. La finalitat, segons la co-propietaria de la llibreria El Cucut, Maria Teresa Calabús, “és ser el punt d’unió entre els que llegeixen i els que escriuen a més de reivindicar la feina dels llibreters alhora de recomanar les obres d’autors”. El Berenar es celebra a la mateixa llibreria acompanyat dels brunyols, cuinats per tot l’equip de la llibreria El Cucut. Aquest any també compta amb les ofertes gastronòmiques de la Fleca can Francès, el Celler Mas Patiràs i Empordà Consell Regulador de la Denominació d’Origen a més de les cerveses de La Brava, que se serviran al llarg de tota la tarda.

Entre els 115 convidats hi trobem el nom de l’autora de novel·les històriques i pedagoga Teresa Juvé, acompanyada de la seva nova obra L’arbre Trencat, o autors com Vicenç Pagès Jordà, Rafel Nadal, Adriana Oltra, Núria Esponella, Fúlvia Nicolás, Mònica Pérez, Gerard Quintana, entre altres. (Podeu consultar la llista completa de participants aquí). Tot i que l’anterior edició del Berenar Literari va anar dedicada a la poeta Montserrat Abelló, Calabús ha subratllat que aquest any no es dedicarà a ningú, ja que no és l’objectiu principal de la trobada.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tinguis la millor experiència com a usuari. Si continues navegant donaràs el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies