Article publicat a L’Illa dels Llibres el 15 de desembre del 2019. Fes clic per veure l’article original

L’escriptor rep el premi gràcies a la novel·la ‘Herencias colaterales’

La novel·la publicada per l’editorial Alrevés, ha guanyat la I edició del premi Paco Camarasa de novel·la negra. Tot i que sempre ha escrit en català, Herencias colaterales és la seva primera novel·la traduïda al castellà.

El premi,  vol ser un homenatge al llibreter Paco Camarasa i ha estat  creat per nou festivals del gènere per homenatjar la figura del llibreter, desaparegut el 2018.

L’obra guanyadora ha de ser per a autor/a estatal i, a criteri del jurat compost pels diferents comissaris dels Festivals, a la millor novel·la negra publicada de l’any per autor/a menor de 45 anys o major d’aquesta edat si és la seva primera novel·la negra publica

Herències col·laterals, Llort, demostra un cop més, el seu ofici com a escriptor, oferint al lector una estructura narrativa i uns personatges prou potents  que no ens deixarà indiferents.
Com ja va succeir amb Si quan et donen per mort un dia tornes,  l’autor torna a inspirar-se en un fet real per escriure la novel·la.

Fa uns anys a la ciutat de Paris, un advocat va oferir una dona d’edat avançada, una pensió vitalícia a canvi de quedar-se amb el seu pis un cop  ella morís. El negoci, que semblava a priori molt rendible, no va comptar amb el final feliç que s’esperava l’advocat. Ell va morir d’un atac de cor i ella  va arribar als 100 anys.

Les Herències col·laterals de Llort parteixen d’aquest fet inicial per arribar a construir una novel·la  amb uns girs narratius interessants que ens permetran  arribar a un final sorprenent.

Pots seguir llegint l’article aquí