Article publicat al CCMA el 26 d’abril del 2019. Fes clic per veure l’article original
El mercat d’audiollibres electrònics en català existeix, n’hi ha pocs i costen de trobar
Els audiollibres són una forma de consumir llibres molt establerta als Estats Units o Alemanya, i des de fa uns anys també en podem trobar a Catalunya.
Fer un audiollibre no és fàcil. Una vegada que l’edició en paper està disponible, s’ha d’engegar una maquinària que implica estudis de so, actors de veu i coordinadors que ho dirigeixen, i això no és barat.
Moltes de les persones que consumeixen aquests audiollibres valoren i busquen els actors que els donen vida, ja que la forma de llegir-los en veu alta no és interpretada i sembla que sigui la nostra veu interna.
Tres de les grans botigues d’internet que es dediquen a distribuir audiollibres són Rakuten Kobo, Storytel i Audible; en alguns casos se’ns ha fet molt difícil poder-los trobar, no perquè no hi siguin, sinó perquè no hi ha un botó per accedir a la llista completa d’audiollibres en català. En aquest sentit, Storytel ens presenta de forma més fàcil veure-hi tots els títols.
Quants n’hi ha? En primera posició trobem Storytel, que en té més de 160; en segon lloc, Rakuten Kobo, amb 150, i al darrer lloc, Audible, una de les referències d’audiollibres a nivell mundial que no en té cap en català.
Si vols llegir l’article sencer clica aquí