Missió d’editors inversaL’Institut Ramon Llull organitza una nova edició del Making Catalan Literature Travel for International Publishers and Agents, en col·laboració amb la Setmana del Llibre en Català. Es tracta d’una visita d’editors i agents literaris estrangers a Catalunya que visitaran Barcelona coincidint amb La Setmana i tindrà lloc del 8 al 13 de setembre.

Aquesta suma d’esforços ja s’ha demostrat que és una gran ocasió per mostrar múscul editorial i permetrà que els 18 participants a la missió palesin la vitalitat del llibre en català i gaudeixin dels atractius de La Setmana mentre es troben amb professionals del sector.

Per aquest motiu, amb l’objectiu de fomentar sinergies entre ambdues iniciatives, les reunions entre els convidats estrangers i els editors i agents de literatura catalana interessats es tornaran a dur a terme a l’edifici del COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya), a tocar de la plaça de la Catedral.

La llista dels convidats d’enguany és:

EDITORS/ES DE FICCIÓ:

Alemanya: Silvia Schmid (DTV)
Argentina: Carolina Uribe (Libros del Zorzal)
Croàcia: Maja Blazevic (Fraktura)
Estats Units: Julia Ringo (Farrar, Straus and Giroux)
França: Laure de Vaugrigneuse (Éditions du Seuil)
Hongria: Zsófia Nádor (Jelenkor Kiadó) – pendent de confirmació
Itàlia: Andrea Morstabilini (Il Saggiatore)
Regne Unit: Anne Meadows (Granta Books)
Suècia: Henrik Nilsson (Nilsson Förlag)
Xina: Yi Ai (Horizon Books)

EDITORS/ES DE LITERATURA INFANTIL I JUVENIL:

Brasil: Carolina Maluf (Biruta Editores) – pendent de confirmació
Corea del Sud: Jeongha Kim (Greenbook Agency)
França: Véronique Haïtse (École des Loisirs)
Itàlia: Marta Mazza (Mondadori)
Polònia: Joanna Walczak (Wydawnictwo Debit) – pendent de confirmació
Rússia: Mariia Shakura (Rosman)
Suècia: Ulrika Caperius (Bonniers Carlsen)
Turquia: Tugce Ozdeniz (Can Children’s Publishing)

Els editors i agents que vulguin participar en les reunions de 30’ els dies 10, 12 i 13 de setembre han de posar-se en contacte amb l’Institut Ramon Llull abans del 25 de juny per tal:

  • D’informar de quines editorials volen veure (per ordre de preferència). Malauradament, no es pot garantir cites amb tots els convidats.
  • De proporcionar en anglès el seu catàleg o llistat d’autors representats
  • De facilitar en anglès una breu descripció de l’editorial o agència així com una breu nota biogràfica de la persona que assistirà a les reunions

-> Per a cites amb editors de ficció podeu contactar amb el Julià Florit: jflorit@llull.cat

-> Per a cites amb editors de literatura infantil i juvenil podeu contactar amb el Carles Navarrete: cnavarrete@llull.cat

Recordeu que l’IRL disposa d’ajuts per a la traducció de fragments d’obres i per a la producció de dossiers promocionals. El proper termini s’obrirà aquest mes de juny.